dsns.gov.ua

На військових складах в Балаклії ще залишається останній осередок тління.

Про це заявив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський на вечірньому засіданні координаційного штабу з ліквідації наслідків пожежі на 65 Арсеналі в Балаклії Харківської області, повідомляє прес-служба Міноборони.

Читайте такожУ Балаклії за підозрою у мародерстві затримали двох місцевих жителів

Відео дня

За його словами, найближчим часом останній осередок тління буде ліквідований.

«Наразі залишився лише один осередок тління, але планується, що найближчим часом він буде остаточно ліквідований», - зазначив заступник міністра.

Він також додав, що військовослужбовці, які залучені до ліквідації наслідків надзвичайної події, працюють у плановому режимі, ситуація повністю знаходиться під контролем.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні ввечері голова Харківської ОДА Юлія Світлична на своїй сторінці у Facebook написала, що піротехніки завершили розмінування житлових кварталів Балаклії та прилеглих сіл. 

Усього було вилучено близько 1000 вибухонебезпечних предметів.

На даний час до електропостачання вже підключені 95% абонентів Балаклії. 

Крім того, зараз проводиться експертна оцінка пошкоджень житлового фонду та об'єктів соціальної інфраструктури, визначаються обсяги руйнувань. Ремонтні бригади вже розпочали роботи щодо відновлення пошкоджених житлових будівель.

*** Вночі 23 березня у Балаклії внаслідок пожежі вибухнув військовий арсенал. Через небезпеку було евакуйовано близько 20 тисяч людей. Внаслідок розривів снарядів загинула одна жінка, ще близько 5 мешканців отримали поранення.

Пожежу загасили 24 березня, а от розмінування безпосередньо території балаклійського арсеналу триватиме до двох місяців.