Поліцейські вилучили 9 гральних автоматів / фото ГУ Нацполіції, Житомир

У Житомирі поліція у перші дні жовтня провела обшуки у гральних закладах. Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій поліції Житомирської області.

Як зазначається у повідомленні, на початку жовтня (за період з 1 по 4 жовтня - УНІАН) працівники Управління захисту економіки в області спільно з Житомирським відділом поліції ГУНП провели санкціоновані обшуки у місцях функціонування так званих «державних лотерей».

Читайте такожВ Одесі накрили підпільний покер-клуб

Відео дня

У результаті через виявлені порушення в організації діяльності таких закладів було вилучено близько 200 одиниць техніки та майже 20 тисяч гривень готівки.

Також поліцейські знайшли записи чорнової бухгалтерії / фото ГУ Нацполіції, Житомир

Загалом, у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України було проведено 3 обшуки за відповідними ухвалами судів та два огляди приміщень за згодою їх власників.

Поліція провела санкціоновані обшуки / фото ГУ Нацполіції, Житомир

У закладах виявили ознаки ведення підпільних азартних ігор та вилучили 9 гральних автоматів та комп’ютерне обладнання, а саме: 106 системних блоків та 120 моніторів. Також поліцейські знайшли записи чорнової бухгалтерії та близько 20 тис. грн, що долучені до матеріалів кримінальних проваджень як докази протиправної діяльності організаторів ігор.

«Відповідно до українського законодавства, такі дії караються значними штрафами», - зазначають у відомстві.