Під час нападу тілесні ушкодження отримали три працівники поліції / фото УНІАН

На Дніпропетровщині взято під варту 4-х з 24-х затриманих нападників на виборчу дільницю в с. Майське Синельниківського району області під час місцевих виборів до об'єднаних територіальних громад (ОТГ).

Як передає кореспондент УНІАН, т.в.о. начальника ГУНП в Дніпропетровській області Олег Грозь сьогодні повідомив на брифінгу, що протягом трьох діб їм буде визначено подальший запобіжний захід.

За його словами, ще 20 осіб опитані, роль кожного з них у нападі з’ясує слідство.

Відео дня

Грозь уточнив деталі надзвичайної події, зокрема те, що зловмисники намагалися пошкодити урни з виборчими бюлетенями. Проте, поліцейським, які охороняли виборчу дільницю, вдалося відтіснити їх на вулицю, після чого зловмисники зникли на автомобілях.

Читайте такожПідкуп виборців та незаконне використання бюлетенів: під час виборів до ОТГ поліція відкрила 10 справ

«Під час нападу тілесні ушкодження отримали три працівники поліції. Незважаючи на це, правоохоронці не дали нападникам можливості зірвати виборчий процес на дільниці – всі бюлетені були збережені, комісія продовжила свою роботу», - зазначив Грозь.

Під час обшуку автомобілів нападників поліція вилучила 6 одиниць мисливської зброї, 2 газові пістолети, значну кількість патронів, 4 бронежилети, складний ніж, 2 дерев’яні бити, рушницю для гри у страйкбол, а також 4 петарди, фрагмент металевої арматури, три пляшки із запальною речовиною.

Стосовно події відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня близько 18:30 на виборчу дільницю у с. Майське Синельниківського району Дніпропетровської області зайшло приблизно 20 невідомих осіб, які побили у приміщенні вікна та пошкодили майно.

Після цього зловмисники кинули димові шашки та зникли на автомобілях. В ході плану «Перехоплення» правоохоронці затримали 24 підозрюваних у нападі, які пересувалися на 7-ми автомобілях.

У неділю в Україні пройшли вибори у 201 об’єднаній територіальній громаді.