Проукраїнські активісти дізналися про це і перефарбували «хвилю» в кольори Державного прапора / Фото: Демьян Ганул

В Одесі невідомі розфарбували в кольори забороненої символіки зображення на стелі з гербом міста.

Сьогодні в соціальних мережах з'явилося повідомлення про те, що на багатометровій стелі, яка розміщена при в'їзді до міжнародного аеропорту «Одеса», з'явилося велике зображення «георгіївської» стрічки.

Читайте такожУ Мелітополі пенсіонер розмахував прапором СРСР – поліція відреагувала (фото)

Відео дня

На стелі, яку видно здалеку, - герб Одеси на тлі блакитної хвилястою смуги, що має на увазі Чорне море, на березі якого розташоване місто, невідомі розфарбували «хвилі» в чорний і помаранчевий кольори, перетворивши «море» на заборонену в Україні символіку.

Проукраїнські активісти дізналися про це і перефарбували «хвилю» в кольори Державного прапора України - синій і жовтий.

Як зазначив громадський працівник Дем'ян Ганул, коли вони зафарбовували заборонену символіку, до стели прибула поліція і представники комунальних служб, які заявили, що відновлять зображення в первісному вигляді.

Як повідомляв УНІАН, в Україні сьогодні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

При вшануванні пам'яті полеглих у роки Другої світової війни скасовано використання радянської символіки. Замість цього офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам'яті та примирення, що відзначається 8 травня, є квітка червоного маку - загальноприйнятий у світі символ святкування пам'ятних днів Другої світової війни.