Сутенери "тримали" борделі посеред міста / фото politie.nl

В Одесі судитимуть трьох осіб, обвинувачених у сутенерстві та утриманні борделів по всій території міста.

Як повідомили в обласному Управлінні внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції, оперативники в Одесі викрили та припинили діяльність мережі салонів із надання інтимних послуг.

Зазначається, що до управління в 2019 році надійшла інформація про організовану групу осіб, яка створила цілу мережу борделів, розміщених по всій території міста. Не виключалась причетність до функціонування угруповання співробітників поліції.

Відео дня

Як встановили оперативники, зазначену мережу організували 46-річна одеситка разом зі своїм 54-річним чоловіком. До свого «бізнесу» вони залучили спільників, робота кожного була чітко визначена.

Адміністратором була 54-річна жінка, яка через мережу Інтернет підбирала працівниць борделю. Вона ж забезпечувала функціонування закладів та здійснювала закупівлю необхідного товару.

«Встановлено, що борделі розташовувались у звичайних квартирах по всій Одесі. Година послуг коштувала клієнту 1,5 тис. грн. Із них жінкам, які займалися проституцією, залишали половину. Решту коштів сутенери забирали собі», - повідомили в управлінні.

Правоохоронці задокументували факт надання інтимних послуг. За встановленими адресами закладів поліція під процесуальним керівництвом прокуратури провела низку санкціонованих обшуків.

Читайте такожСекс-МакДрайв: у Берліні запропонували відкрити бордель швидкого обслуговування

У приміщенні борделів виявлено та вилучено понад 200 копій паспортів жінок, готівкові кошти, мобільні телефони, золоті вироби, банківські картки, ноутбуки та журнали «чорної бухгалтерії».

Інформація про причетність співробітників поліції до діяльності групи не підтвердилась.

Як зазначили в прес-службі прокуратури Одеської області, зараз прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи.

Встановлено, що згадана 46-річна жителька Одеси мала певний досвід в організації та утриманні притонів, а також у сфері надання послуг сексуального характеру.

«Тому вона вирішила зайнятися протиправним заробітком. У серпні 2018 року організувала разом зі своїм чоловіком й ще однією людиною стійку організовану групу», - зазначили в прес-службі.

Фігурантам оголошено про підозру за ч.2 ст.302 (Створення або утримання місць розпусти, а також звідництво) та ч.2 ст.303 (Проституція або примушування або втягнення до заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Одесі заарештували трьох розбійників, які пограбували туристів-відвідувачів борделю.