ДТП під Києвом - п'яний водій 7 разів притягувався до відповідальності / Нацполіція

Антон Желепа, підозрюваний у скоєнні дорожньо-транспортної події, внаслідок якої 12 липня під Києвом загинули четверо осіб, 7 разів притягувався до відповідальності за керування авто в нетверезому стані.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прокурор Мілюкова Дар’я заявила на засіданні Шевченківського райсуду столиці, який обирає запобіжний захід Желепі.

Читайте такожВипив 200 грамів горілки: винуватець смертельної ДТП під Києвом розповів, що вживав перед поїздкою

Відео дня

Прокурор зазначила, що підозрюваний відмовився від захисника.

На запитання судді, чи дійсно це так, Желепа сказав: "А що захищати? Воно ж не поверне".

Прокурор додала, що ДТП підозрюваний скоїв у стані алкогольного сп'яніння, і, з його слів, також наркотичного.

Мілюкова повідомила, що Желепа є безробітним. Він уродженець Приморського краю Росії, а отже може спробувати сховатися від слідства. Також прокурор сказала, що Желепа двічі був судимий. У 2010 році - за скоєння ДТП, у якому загинула одна особа.

Також він судимий за ст.345 Кримінального кодексу – умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу та за ч.2 ст.125 - умисне легке тілесне ушкодження.

Крім того, Мілюкова повідомила, що Желепа тричі притягувався до адмінвідповідальності за насильство в сім'ї і ще 7 разів – за ст.130 КУпАП – керування автомобілем у нетверезому стані.

З огляду на все викладене прокурор заявила, що вважає недоцільним призначати Желепі заставу як альтернативу тримання в СІЗО.

Коли слово надали самому підозрюваному, він заявив, що має вищу освіту, ніде не працює. Одружений, має трьох дітей. Також Желепа повністю погодився з інформацією, викладеною прокурором.

"Все, що сказав прокурор, - усе правда. Я не буду нічого говорити. Не заперечую проти клопотання", - сказав він.

Також Желепа додав, що визнає свою провину у скоєнні ДТП.

Наразі суддя пішов у кімнату для нарад ухвалювати рішення про обрання Желепі запобіжного заходу.

Крім того, прокурор зазначила, що підозрюваний був позбавлений водійського посвідчення і керував автомобілем без нього.

Говорячи про терміни розслідування справи, Мілюкова зауважила, що воно триватиме понад 2 місяці, оскільки призначено багато експертиз, зокрема токсикологічну, автотехнічну, і потрібно дочекатися висновків цих експертиз.

Слід також зазначити, що наразі ще не відомо, з якою швидкістю рухався автомобіль підозрюваного в момент зіткнення, проте сам він сказав журналістам, що їхав зі швидкістю 180 км на годину.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня на Столичному шосе під Києвом водій автомобіля Mercedes на зустрічній смузі врізався у Hyundai. Внаслідок зіткнення загинули водій Hyundai, його дружина і двоє дітей. Хлопчика 2006 року народження доставили до лікарні у тяжкому стані. Нині хлопчик перебуває у критичному стані в реанімації.

За результатами тестування приладом Drager у водія Mercedes визначено вміст алкоголю в крові 1,32 проміле.

Йому інкриміновано ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

Прокуратура просить суд призначити підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.