Кива ліквідований у Росії / фото УНІАН

У Службі безпеки України (СБУ) офіційно прокоментували причетність до ліквідації злочинця і зрадника Іллі Киви. У оприлюдненому коментарі зазначається, що СБУ проводить дуже багато успішних спецоперацій, зокрема і тих, які несуть заслужене покарання воєнним злочинцям і ворогам України. 

"І як зазначав раніше голова СБУ Василь Малюк, смерть – це єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам та їх пособникам. Також Василь Малюк неодноразово підкреслював, що вороги України обов’язково будуть відповідати за свої злочини: і перед Богом, і перед українським народом – по закону і по моралі. Ситуація з ліквідацією Іллі Киви лише підтверджує ці слова", - наголошують у спецслужбі України.

У СБУ додали, що всі деталі спецоперацій СБУ суспільство дізнається після перемоги України.

Відео дня

Коментар оприлюднений, зважаючи на численну кількість запитів від ЗМІ щодо причетності СБУ до ліквідації Киви.

Ілля Кива знищений в Росії: що наразі відомо

Зрадника України іллю Киву ліквідували 6 грудня зі стрілецької зброї. Як повідомлялось, його ліквідовано у відносно безлюдній прогулянковій зоні підмосковного заміського комплексу "Величъ Country Club" у селі Супонево. У мережі повідомляли, що потрапити на територію, на який знищили екс-нардепа, непросто - вона огороджена високим зеленим "глухим" парканом.

Як стверджує джерело УНІАН в СБУ, колишній народний депутат України - зрадник Ілля Кива був однією з пріоритетних цілей для знищення, операція щодо нього готувалася тривалий час і була успішно реалізована Службою.

Співрозмовник зазначив, що його "вели" давно, вивчали до деталей маршрути пересування, розпорядок дня та звички. Попри серйозну охорону, СБУ ліквідувала його під Москвою.

Також є відео, де видно, як велося стеження за Кивою. При цьому зазначають, що неподалік місця, де був спостережний пункт учасників спецоперації, Кива часто знімав свої численні антиукраїнські відео.

Вас також можуть зацікавити новини: