Підозрюваний кілька разів не з'явився до слідчого судді / Фото УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України стягнула 500 тисяч гривень застави з підозрюваного у справі про заволодіння майном Національної гвардії, який не бажав з’являтися до слідчого судді.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та стягнула на користь держави з одного із учасників злочинної схеми заволодіння майном Національної гвардії України, який на час вчинення злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації, 500 тис. гривень застави», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Крім того, додали у САП, зважаючи на порушення процесуальних обов’язків, суд апеляційної інстанції збільшив вказаному підозрюваному розмір застави до 3 млн гривень.

У Антикорупційній прокуратурі нагадали, що 18 липня 2019 року детективами Національного антикорупційного бюро повідомлено про підозру четвертому учаснику злочинної схеми заволодіння майном Нацгвардії.

Читайте такожСуд у справі заволодіння майном Нацгвардії продовжив арешт екс-заступнику директора "Укрбуду" Мармишу

На час вчинення злочину він обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) КК України. 19 липня 2019 року Солом’янський районний суд міста Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,5 млн гривень.

У САП нагадали, що справа стосується обміну часток майнових прав Національної гвардії в об`єкті нерухомості в Печерському районі на квартири у Дарницькому районі столиці. За версією слідства, внаслідок неправомірних дій командувача НГУ та посадових осіб фірми забудовника, державі спричинено збитків на суму 81,5 млн гривень.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня 2019 року детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах ряду приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії України втратило активи на 81,64 млн грн.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО. Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук - у вигляді застави у 1,5 млн грн.

22 липня суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,5 млн гривень четвертому фігуранту справи.