Жінка не дійшла до українського КПП після спілкування з росіянами / фото УНІАН

Літня українка померла після грубого поводження з боку російських прикордонників. Її тіло знайшли в нейтральній смузі єдиного діючого прикордонного переходу між РФ і Україною.

Як пише телеграм-канал "Попіл", інцидент стався в другій половині січня між КПП "Колотилівка" (Бєлгородська область) і КПП "Покровка" (Сумська область).

"Літній українці, з якою грубо спілкувалися російські прикордонники, стало погано під час переходу. Її без свідомості виявив в нейтральній зоні хлопець, який йшов за нею через гуманітарний коридор. Поки він намагався привести її до тями, вона померла", — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що прикордонники з жодної зі сторін не мають право заходити на територію нейтральної зони. Тому, хлопцю, що знайшов жінку, довелося кілька годин тягнути тіло по снігу до українського КПП.

На фото, яке, ймовірно, зробив очевидець, - жінка, одягнена в темний верхній одяг, на ній також – світлий головний убір. Українка лежить поперек стежки, протоптаної в снігу. Поруч, очевидно, сумка з її речами. 

t.me/belpepel

Репресії в Бєлгородській області РФ

Нагадаємо, нещодавно в російському Бєлгороді затримали волонтера Надію Россінську, яка допомагала українцям повернутися додому з РФ. Її затримали за статтею про "Публічні заклики до здійснення діяльності, спрямованої проти безпеки держави". Дівчина очолювала некомерційну організацію, яка допомагала українцям повертатися додому через населений пункт Колотилівка (РФ) - єдиний відкритий пункт пропуску між Росією і Україною.

Було опубліковано відео, на якому дівчина розповідає, як ФСБ не пропускає через кордон майже півсотні пуделів, так як велика кількість породистих собак "робить господиню юридичною особою". У власниці тварин виникли проблеми, зокрема, російські прикордонники в Колотилівці зажадали офіційне підтвердження на пропуск 46 породистих собак, в числі яких – цуценята, так як вони можуть їхати "на розмінування території".

Вас також можуть зацікавити новини: