На Харківщині встановлюють причини пожежі / фото kh.dsns.gov.ua

На Харківщині масштабна пожежа дивним чином почалася одночасно в трьох районах, і в кожному районі було по три вогнища

Про це голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер повідомив в ефірі каналу "Україна 24".

"У нас є всі можливості для того, щоб надати допомогу людям. У той же день, коли все почалося, я особисто туди виїхав. Людям було запропоновано тимчасове житло, де їх могли б розмістити, але всі відмовилися. Тільки наступного ранку були розміщені лише дві особи. Максимальна кількість людей — 33 особи — перебуває або у родичів, або у друзів.

Згоріло 22 будинки, ми максимально швидко все описуємо. Вчора провели комісію, щоб визначити цю подію як надзвичайну ситуацію регіонального рівня і мати потім можливість описати пошкоджене майно, передати документи в Кабмін і отримати для людей компенсацію", — сказав він.

Також Кучер розповів про версії виникнення пожежі.

"Після того, як було повідомлено про розвиток пожежі, через 5 хвилин виїхали машини для гасіння. Але дуже дивним чином у нас горіло одночасно три райони і в кожному районі було по три вогнища. Це було внесено до реєстру досудових розслідувань з даними про підпал, зараз це розслідується. Моя особиста думка, що це штучно було підпалено", — сказав він.

Масштабна пожежа на Харківщині

  • 2 вересня о 12:54 поблизу с. Гороб’ївка Дворічанського району виникла лісова пожежа.
  • Близько 15:00 через сильний поривчастий вітер (до 15 м/с) змінних напрямків пожежа поширилась в напрямку населених пунктів Гороб’ївка та Гряниківка.
  • До гасіння було залучено 479 чоловік та 78 одиниць техніки, з них від ДСНС 235 чоловік особового складу та 54 одиниці техніки, у тому числі 2 пожежних літаки та 1 вертоліт.
  • Внаслідок пожежі знищено 22 житлових будинки, відселено 33 особи та через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася одна особа.