"Мінера" відправили під домашній арешт / фото УНІАН

Дніпровський районний суд Києва відпустив Віталія Ткаленка, який 1 червня погрожував підірвати міст Метро, під цілодобовий домашній арешт. Раніше він перебував у психіатричній лікарні.

Про це повідомляє УП із посиланням на відповідне рішення суду від 2 вересня. Інформацію також підтвердила речник прокуратури Києва Надія Максимець.

За її словами, експертиза встановила, що Ткаленко осудний, тому поки відсутні підстави утримувати його в спеціалізованій установі.

Відео дня

"Дніпровським районним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кримінальне провадження щодо нього знаходиться на завершальній стадії і найближчим часом буде направлено до суду для розгляду по суті", - розповіла речник прокуратури.

Вона додала, що кваліфікація дій підозрюваного залишається незмінною - ч. 2 ст. 259 КК України.

Ткаленка визнали осудним / фото facebook.com/artem.shevchenko

"Мінування" мосту Метро в Києві: що сталося

  • 1 червня 32-річний житель Києва Ткаленко подзвонив в поліцію із загрозою підірвати міст Метро в Києві. Чоловіка затримали. Зброї або вибухівки у нього не виявили.
  • 2 червня Ткаленку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовці вибуху, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
  • Ткаленко пояснив, що його неправдиве повідомлення про мінування мосту було зроблено з метою привернути увагу до проблем у його житті.
  • 3 червня Дніпровський райсуд Києва обрав Ткаленку запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави в 315,3 тис. гривень.
  • Пізніше стало відомо, що його помістили до психлікарні.