У Херсонській області троє дітей провалилися під кригу / фото mk.dsns.gov.ua

У Херсонській області 42-річний охоронець яхт-клубу врятував з крижаної води Дніпра двох дітей. Чоловіка номінуватимуть на премію "Герой-рятівник року".

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Двоє братів та їхня сестра вирішили прогулятись по замерзлому Дніпру. Діти перевіряли на міцність крижу, а вже за мить опинилися у воді. 

11-річна Мирослава розповіла, що опинилася з братиками у воді раптово. 9-річний Євген зміг вибратися та побіг по допомогу. За мить хлопчик розповів про все бабусі, і та викликала рятувальників. 

Діти тонули, тому діяти треба було негайно. Дітей у крижаній воді помітив 42-річний охоронець яхт-клубу Василь. Чоловік не вагався й секунди. Він обкрутився мотузкою і кинувся на порятунок. 

"У мене діти однолітки потерпілих. Тож не було часу навіть думати про щось. Мені допомагали небайдужі перехожі. Узяли мотузку, витягли спочатку дівчинку, лід провалився під мною, але я дістав і хлопчика", - розповів рятівник дітей Василь Карнаухов. 

Коли 8-річний Давид опинився на поверхні, у нього вже не було пульсу, проте рятувальникам та медикам вдалось врятувати дитину. 

"Очищали дихальні шляхи, штучну вентиляцію легень проводили. У роті була крига. Але серце хлопчика вдалося запустити і його шпиталізували у реанімацію", - розповів працівник ДСНС у Херсонській області Дмитро Долженко. 

Зараз хлопчик у стані середньої важкості.

Сам рятівник також захворів після того, як провалився під лід, рятуючи діток. 

Рятувальники вражені діями охоронця Василя Карнаухова та хочуть номінувати чоловіка на премію "Герой-рятівник року".

Читайте такожВийшла з ресторану та зникла: у Херсоні після корпоративу замерзла жінкаЯк повідомляв УНІАН, у місті Дніпро на однойменній річці водолази-рятувальники витягли з води тіло потонулого підлітка, який напередодні провалився під лід.

Вас також можуть зацікавити новини: