ДБР запобігло диверсії на Курахівській теплоелектростанції / фото ДБР

В Україні судитимуть організатора невдалої диверсії на Курахівській ТЕС. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця, який посів посаду в окупаційній міліції Маріуполя та готував диверсію на Курахівській ТЕС.

Обвинувальний акт скеровано до суду. За даними правоохоронців, чоловік після окупації Маріуполя пішов "прислужувати" окупантам, проводив фільтраційні заходи на одному з блокпостів, шукав патріотично налаштованих громадян, українських правоохоронців та військових, які залишилися під окупацією.

Відео дня

Наприкінці 2022 року ДБР стало відомо, що експравоохоронець та його спільник готують диверсію на Курахівській ТЕС.

Чоловік завчасно приховав вибухові пристрої, боєприпаси та інші необхідні засоби у спеціально облаштованому схроні недалеко від ТЕС. Здійснити вибух мав його спільник.

"Працівники ДБР встановили місце схрону та запобігли терактові. Експравоохоронець обвинувачується у державній зраді та у приготуванні диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі", - розповіли у ДБР. Уточнюється, що матеріали щодо його спільника виділені в окреме кримінальне провадження.

Боротьба зі зрадниками в Україні

Як повідомляв УНІАН, 23 травня п’ять років тюрми отримав зрадник, який передавав росіянам інформацію про місця розташування українських військових на Дніпропетровщині. У суді чоловік повністю визнав свою вину.

У Черкасах "на гарячому" затримали російського агента. СБУ "скрутила" зрадника, коли той коригував ворожий удар по місту.

Вас також можуть зацікавити новини: