Скоївши вбивство, батько приховав злочин / фото ГУ НП в Чернігівській області

На Чернігівщині поліція затримала 30-річного чоловіка за підозрою у вбивстві свого 8-річного сина.

Про це повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

Зазначається, що сьогодні вночі поліція затримала 30-річного чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у вбивстві 8-річного сина, з яким він разом відпочивав у лісосмузі під Черніговом.

Відео дня

«Вчора після обіду на лінію «102» надійшла інформація, що в лісі неподалік села Скорінець Чернігівського району загубилася дитина, власними силами родичі знайти її не змогли», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розвернули оперативний штаб з пошуку дитини. Було залучено особовий склад Національної поліції в Чернігівській області, Державну службу з надзвичайних ситуацій, Нацгвардію, кінологи з собаками, лісівники, громадськість, квадрокоптер. Загалом понад 100 осіб.

«Поліцейські одразу звернули увагу на стан батька, який запевняв, що дитина загубилася. У нього на одязі були плями бурого кольору. При поверхневому огляді чоловіка поліцейські виявили у нього закривавлений ніж», - заявили у відомстві.

Згодом чоловік зізнався правоохоронцям у причетності до вбивства дитини / фото ГУ НП в Чернігівській області

Пошуки дитини тривали всю ніч. Близько 7-ї ранку тіло дитини було знайдене у соняшниковому полі. Після чого батько зізнався правоохоронцям, що він причетний до вбивства дитини. На тілі дитини виявлені численні ножові поранення.

Поліція затримала чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістила до ізолятора тимчасового тримання.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство малолітньої дитини, що карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Як уточнили у прес-службі прокуратури Чернігівської області, прокурор області Андрій Парусов очолив групу прокурорів, які здійснюватимуть керівництво у розслідуванні цієї справи.

Призначено низку експертиз. Триває досудове розслідування.