На святкуванні було 60 гостей / фото: navse-100.ru

На Тернопільщині поліція розпочала перевірку через спалах коронавірусу після масового застілля на ювілеї місцевого підприємця.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції в Тернопільській області, на початку червня поблизу Тернополя стався спалах коронавірусної інфекції у селах Заств‘є, Баворів, Прошова та Дичків, що на території Великогаївської об’єднаної територіальної громади.

За даними обласного оперативного штабу боротьби з COVID-19, причиною спалаху стало масове святкування ювілею, матеріали з даного приводу сьогодні було передано в поліцію.

Відео дня

За даними правоохоронців, 22 травня у селі Баворів місцевий підприємець святкував свій день народження. У орендованому приміщенні столової зібралося 60 гостей.

«На той час, згідно карантинних норм, проводити такі заходи було заборонено. Чи пов'язаний сплеск захворюваності зі святкуванням поліцейські встановлюють», – йдеться в повідомленні сектору комунікацій ГУ НП в Тернопільській області.

Відомості про подію внесені до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень.

Загалом за даними обласного лабораторного центру МОЗ, станом на 11 червня, в Тернопільській області (за результатами ПЛР-досліджень) у 1 тис. 349 осіб виявили коронавірус (1 тис. 251 випадок – дорослі, 98 випадків – діти), з них 26 летальних. Видужало 995 осіб.

За останню добу у регіоні виявлено 36 нових хворих, з них 13 – в Тернополі, 11 – в Тернопільському районі.