У місті працюють школи та дитсадки / фото ua.depositphotos.com

У Тернополі, станом на понеділок, 14 вересня, поліція склала вже 57 протоколів щодо керівників шкіл і садків за ігнорування обмежень «червоної» зони карантину.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, поліція продовжує рейди сьогодні, оскільки суб’єкти господарювання, заклади освіти та перевізники Тернополя продовжують ігнорувати та недотримуватися встановлених обмежень.

Станом на 14 вересня, складено 57 протоколів за статтею 44-3 КУпАП відносно директорів закладів освіти за неприпинення роботи шкіл і дитячих садочків, також 28 – на водіїв та перевізників за здійснення пасажирських перевезень, 13 – відносно власників закладів громадського харчування за неприпинення роботи.

Відео дня

У поліції зауважили, що такі порушення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тис. грн, і від 34 до 170 тис. грн на посадових осіб.

«Ситуація в області залишається напруженою, кількість хворих зростає, лікарні переповнені. З 14 вересня ще два райони Тернопільщини – Заліщицький і Збаразький – віднесені до найвищого рівня небезпеки – «червоної» зони. Правоохоронці продовжують посилено працювати та притягувати порушників до адмінвідповідальності. Лише неухильне дотримання норм адаптивного карантину допоможе стабілізувати ситуацію в області та вийти з негативної зони», – наголосив заступник начальника ГУНП в області Михайло Білецький.

Як відомо, Тернопіль було віднесено до «червоної» зони з 7 вересня, однак міська комісія з надзвичайних ситуацій, всупереч виписаним обмеженням, вирішила не зупиняти роботу навчальних та дошкільних закладів, у місті також продовжують функціонувати заклади харчування та розваг, далі їздить громадський транспорт. Мерія Тернополя також пообіцяла безкоштовний юридичний супровід для оскарження в суді усіх складених адмінпротоколів.

Загалом у Тернополі діє 45 шкільних навчальних закладів та 39 дитсадків.