У пошкодженому будинку зареєстрована 41 людина, фактично проживали 44 / od.dsns.gov.ua

В Одесі більшість мешканців 4-поверхового будинку, який вчора частково обвалився, тимчасово розселили в готелях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на позачерговому засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Читайте такожЖорстоке вбивство школяра у Дніпрі: підозрюваного арештували на 60 днів

Відео дня

За його словами, в зазначеному будинку на вулиці Торговій, 20 проживали 44 людини, з яких 35 коштом забудовника прилеглої території розмістили в готелях «Вінтаж» та «Одеський дворик».

Ще 9 осіб відмовилися від проживання в готелях - вони тимчасово оселилися у родичів і знайомих.

«Побувавши на місці часткового обвалення старого будинку, ми з'ясували, що поряд з ним почала будівельні роботи фірма-забудовник, яка купила земельну ділянку і будинок колишньої міської лазні. Вона хоче реалізувати, згідно з проектом, свої права на будівництво...», - заявив Труханов.

Він зазначив, що експерти повинні встановити, чи велися будівельні роботи без порушень. При цьому, за його даними, з початком робіт (демонтажу громадських лазень) самі будівельники помітили, що згаданий житловий будинок дав крен.

Мер додав, що старий житловий фонд міста перебуває у занедбаному стані і в бюджеті Одеси немає коштів для його відновлення.

За словами виконувача обов’язків віце-мера Дмитра Жемана, у пошкодженому будинку зареєстрована 41 людина, фактично проживали 44.

Компанія-забудовник, яка зараз оплачує проживання людей в готелях, будує шестиповерховий будинок. У мерії відзначили, що зруйнована будівля 1890-го року спорудження не було пам'яткою архітектури.

Роботи на сусідній ділянці, де раніше містився банно-пральний комбінат, веде ТОВ «Некст Джен девелопмент».

За деякими даними, засновники компанії - Аліна і Ілля Смоляри (діти екс-начальника представництва з управління комунальною власністю міської ради), а також Леонід Габер і Олександр Пустильник. Кінцевий бенефіціарний власник - Михайло Пустильник.

Як повідомляв УНІАН, 18 травня в центрі Одеси, на вулиці Торговій, 20 сталося часткове обвалення багатоповерхового житлового будинку. За попередніми даними, причина обвалу - порушення під час будівельних робіт, які проводилися поруч з будинком.

За фактом події поліція почала розслідування.