У Затоці правоохоронці побили чоловіка / Фото zatoka-sovet.com

В Одеській області судитимуть двох поліцейських, які побили людину.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, до суду направлено обвинувальний акт щодо двох правоохоронців батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області. Чоловіки підозрюються в перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства (ч. 2 ст. 365 КК України).

Встановлено, що поліцейські у 2019 році, перебуваючи в складі екіпажу автопатруля, патрулювали територію курортного селища Затока Білгород-Дністровського району області.

Відео дня

«Вони зупинили 25-річного хлопця і без будь-яких підстав і пояснень застосували до нього фізичну силу. Внаслідок таких незаконних дій правоохоронців потерпілий дістав численні тілесні ушкодження», - повідомили в прес-службі.

Читайте такожНа Вінничині чоловік побив та зґвалтував 6-річну дівчинку

Розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР в Миколаєві.

Як повідомляв УНІАН, у квітні двом поліцейським батальйону поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції в Одеській області було повідомлено про підозру у перевищенні влади або службових повноважень. Підозрювані побили людину, яку зупинили на вулиці з метою перевірки документів і спробували обшукати.

Повідомлялося, що це сталася 10 вересня 2019 року в смт Затока.

Один з підозрюваних зажадав, щоб громадянин показав вміст сумки, але той відмовився. Після цього чоловіка почали бити. Припинили свої дії поліцейські тільки після втручання перехожих.

Як повідомляв УНІАН, днями в Одесі сталася масова бійка через неправильне паркування: поліції довелося стріляти.