Водій вирішив грубо порушити ПДР / скріншот відео

Столичні правоохоронці розшукали водія-порушника, який днями повернув через три смуги руху перед мостом Патона.

Про це повідомив у Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Читайте такожУ центрі Києва водій Toyota порушив ПДР та збив мопедиста: момент потрапив на відео

Відео дня

"Інколи ми бачимо настільки зухвалі правопорушення, що здається, що це відбувається не в реальному житті. Чим керуються такі порушники та які думки направляють їх вчиняти саме так, як ви бачите на цьому відео, особисто я не розумію... Водій перекрив рух на трьох смугах, щоб здійснити розворот. Десятки автомобілів були змушені зупинитись і тільки чудом не сталося ДТП, ніхто не травмувався та не загинув. Кермувальник, звісно і не очікував, що за свій вчинок він понесе відповідальність, але ми його розшукали та склали матеріали за ч. 4 ст. 122 (Створення аварійної обстановки) КУпАП, а також тимчасово вилучили його водійське посвідчення", - написав він.

За словами Білошицького, протокол розгляне суд в межах передбаченої відповідальності. Водію може загрожувати штраф в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Своєю чергою заступник глави МВС Антон Геращенко зазначив, що штрафи за подібні порушення ПДР можуть зрости. "Але суддя має право і, на мій погляд, повинен позбавити цю особу права керування на рік. Поліція свою справу зробила - знайшла порушника. Тепер справа за справедливим вироком суду", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше два Range Rover влаштували "перегони" на трасі Київ-Харків.