REUTERS

У міжнародному аеропорту «Одеса» затримали співвласника готелю «Токіо Стар», що переховувався від слідства, в якому в серпні минулого року в результаті пожежі загинули 9 осіб.

Як повідомив УНІАН представник прокуратури, підозрюваного затримано вчора ввечері під час оформлення одного з рейсів з-за кордону.

За даними джерела, підозрюваний був серед пасажирів літака Рим-Одеса, його затримали під час проходження відповідного контролю, потім прикордонники передали фігуранта співробітникам Нацполіції.

Відео дня

Читайте такожПожежа у "Токіо Стар": завершено розслідування щодо двох працівників і співвласника готелю

Представник прокуратури зазначив, що затриманому, ймовірно, найближчим часом буде обрано запобіжний захід.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі в ніч на 17 серпня 2019 року під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинули 9 осіб. У їх числі – жителі Одеської області (юнак, 2002 р.н. і дівчина, 2001 р.н.), двоє киян (чоловік, 1995 р.н. і жінка, 1996 р.н.), також – 58-річний житель Дніпропетровської області, харків'янин, 1984 р.н., і 73-річна громадянка Австралії. Крім того, мешканка Сум і її 10-річна донька.

Співвласник готелю Вадим Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик були заарештовані і поміщені в СІЗО. Ще одному співвласнику готелі Сергію Дурачу і головному інженерові заочно повідомлено про підозру. Також серед підозрюваних 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

Читайте такожПожежа в "Токіо Стар". Як готель у трамвайне депо перетворився для постояльців на смертельну пастку

11 жовтня суд відпустив із СІЗО Паровик під нічний домашній арешт, а 27 листопада Одеський апеляційний суд відпустив під домашній арешт Чорного.

15 жовтня Київський районний суд Одеси продовжив арешт Чорному і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн. 23 червня 2020 року райсуд відмовився продовжити йому запобіжний захід.

1 липня стало відомо про завершення розслідування відносно двох співробітників і співвласника готелю «Токіо Стар» (Чорного).