Злочинці зґвалтували жертву / фото ua.depositphotos.com

Двох жителів Київщини засуджено до позбавлення волі за розбійний напад, зґвалтування та небезпеку зараження ВІЛ-інфекцією.

Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі.

Суд засудив двох чоловіків до 7 та 9 років ув’язнення з конфіскацією половини належного їм майна. Одного з них визнано винним у сексуальному насильстві та розбійному нападі (ч. 1 ст. 153, ч. 2 ст. 187 КК України), іншого – у свідомому поставленні іншої особи в небезпеку зараження вірусом імунодефіциту людини, зґвалтуванні та розбійному нападі (ч. 1 ст. 130, ч. 1 ст. 152, ч. 2 ст. 187 КК України). Крім того, згідно з вироком, засуджені мають сплатити понад 450 тис. грн матеріальної та моральної шкоди. До набрання вироком законної сили вказані особи перебуватимуть під вартою.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині підлітки та іноземець побили вчительку: відібрали гроші й ланцюжок (фото)

Подія сталася у лютому 2020 року в місті Біла Церква. Двоє чоловіків, бувши у стані алкогольного сп’яніння, вирішили вчинити розбійний напад на перехожу з метою заволодіння її особистими речами. Один з них підійшов до жінки, схопив її за шию, завдав три удари ножем в область тулуба та почав вимагати віддати йому особисті речі. Після цього нападник повалив її на землю, почав душити і зґвалтував, при цьому достовірно знаючи про те, що він хворий на ВІЛ-інфекцію.

Тим часом його спільник забрав у потерпілої мобільний телефон і годинник. Крім того, співучасник нападу вчинив щодо потерпілої насильницькі дії сексуального характеру.

Як повідомляв УНІАН, у місті Апостолове Дніпропетровської області на вулиці виявили тіло оголеної 29-річної місцевої жительки.

Вас також можуть зацікавити новини: