Сьогодні військовослужбовцям мають обрати запобіжний захід / колаж УНІАН, фото Нацполіції

Військовослужбовці, які підозрюються у вбивстві та пораненні поліцейських на Вінниччині, перевозили боєприпаси, які потім скинули у водойму. Про це в ефірі телемарафону розповів очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко. 

За його словами, мотив злочину встановлюватиме слідство, але наразі вже відомо, який "вантаж" перевозили фігуранти справи – батько та син.

"Вони дійсно перевозили боєприпаси, гранати", - сказав міністр.

Відео дня

Клименко додав, що підозрювані вже розповіли про місцезнаходження боєприпасів. Вони у ящиках скинули їх у водоймище. Зараз на місці працюють криміналісти, слідчі та водолази.

Також, за словами Клименка, пістолет, з якого був застрелений поліцейський, вилучено та залучено до матеріалів кримінального провадження.

Запобіжний захід підозрюваним обиратимуть сьогодні, 22 квітня.

Крім того, очільник МВС розповів, що поліцейський, який отримав поранення та вижив, наразі перебуває у стані середньої тяжкості. 

Напад на поліцейських у Вінницькій області: що наразі відомо

В ніч на 20 квітня поблизу села Яланець Бершадської ОТГ на Вінниччині стався розстріл двох працівників поліції.

Перед цим правоохоронці зупинили підозрілий автомобіль. Під час перевірки чоловіки, які перебували у ньому, застосували вогнепальну зброю. Загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький, його напарник отримав поранення. Нападники втекли з місця злочину. У соцмережах з’явилася інформація, що вони нібито проходять службу у складі 28-ї окремої механізованій бригади ім. Лицарів Зимового походу, але у ЗСУ спростували цю інформацію. Водночас було підтверджено, що вони служать в іншому військовому підрозділі.

Згодом правоохоронці виявили авто, у якому пересувалися фігуранти. 21 квітня їх обох затримали у селі Липецьке в Одеській області. Це двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. 

Їм повідомлено про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві. Перевіряється інформація щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини.

Вас також можуть зацікавити новини: