Поплічником росіян виявився мешканець Южноукраїнська / фото СБУ

Правоохоронці затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС.

"Зловмисник збирав розвіддані про місця базування та чисельність підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську атомну електростанцію. Закриті відомості потрібні були окупантам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських енергооб’єктах. За виконання завдань інформатор отримував гроші від своїх російських "кураторів", - йдеться у повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

Задокументовано, що фігурант одержав від агресора на власну банківську картку 2 тис. грн "авансу".

Відео дня

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час фотофіксації одного з об’єктів критичної інфраструктури, у нього вилучили мобільний телефон з доказами злочинної діяльності.

За даними слідства, поплічником агресора виявився мешканець Южноукраїнська, якого російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці у лютому цього року. У поле зору ворога він потрапив через свої прокремлівські дописи в одному з російських Телеграм-каналів. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Затримання зрадників в Україні - останні новини

Житель Миколаєва коригував ракетні удари російських окупантів по закладах освіти, його засуджено до восьми років за ґратами

Служба безпеки України затримала посібника окупантів. Чоловік передавав інформацію про наслідки ракетного удару по багатоповерховому будинку у Запоріжжі 22 березня.

Служба безпека України зібрала доказову базу на колишнього настоятеля одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ (МП), який підтримав збройну агресію РФ.