Жінку знайшли непритомною неподалік залізничної станції / фото REUTERS

В Офісі президента обіцяють сприяти в розслідуванні смерті співробітниці посольства Сполучених штатів.

Як повідомляється в сюжеті ТСН, до України вже вилетіли федеральні агенти США, які разом із нашими правоохоронцями розслідуватимуть смерть американки. У жінки залишилися четверо дітей і чоловік. За інформацією ТСН, він - військовий пресаташе.

Будівлю судмедекспертизи, куди привезли тіло жінки, охороняють поліцейські. У середу її знайшли непритомною неподалік залізничної станції. Жінку відвезли до лікарні, але там вона померла.

Читайте такожУ Зеленського озвучили версії смерті співробітниці посольства США в Києві

Американка була у спортивній формі і з навушниками, тож за однією з версій - під час пробіжки вздовж колій її міг зачепити потяг. За іншою - по голові її міг вдарити високий чоловік 30-40 років. Принаймні так його описали свідки - нині його пошуки тривають.

ЗМІ згодом повідомили, що співробітницю посольства США, найімовірніше, міг збити проїжджаючий повз потяг, який вона не помітила, бо була у навушниках.

Водночас колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун не вірить, що це був нещасний випадок і каже, що розтин не проводять, адже чекають федеральних детективів, які летять з Америки.

Загибель співробітниці посольства США: деталі трагедії

  • 30 вересня співробітницю Посольства США в Україні у непритомному стані з травмою голови виявили перехожі на вулиці Толбухіна у Києві поблизу залізничних колій. Те, що ця жінка - співробітниця посольства, було встановлено при огляді її речей. Згодом вона померла в лікарні.
  • За даними Нацполіції, до побиття жінки може бути причетний чоловік 30-40 років на вигляд, зростом 190-200 см, одягнутий у чорні шорти, темно-сині кросівки та футболку.
  • Національна поліція розслідує смерть співробітниці посольства як умисне вбивство.
  • Трагічна загибель працівника іноземної дипустанови трапляється за всі роки незалежності в Україні вдруге. У 2005 році застрелили працівника посольства однієї із західних країн, вбивцю дипломата тоді оперативно знайшли.