Сергій Стерненко / Фото УНІАН

Прокуратура закрила провадження проти чоловіка, який імовірно напав на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка і загинув від поранень, завданих активістом.

Про це УП повідомив адвокат Станіслав Свириденко.

Читайте такожСтерненка викликають до СБУ для вручення підозри у вбивстві

Відео дня

За його даними, виробництво відносно Кузнєцова було закрито 10 червня у зв'язку з його смертю. Йому, а також іншому ймовірному нападнику раніше оголосили підозра в хуліганстві.

Захист загиблого дізнався про це 10 червня під час засідання суду, в якому він оскаржує підозру для Кузнєцова. За словами адвоката, захист має намір оскаржувати постанову про закриття справи, так як їх не влаштовує формулювання – "у зв'язку зі смертю".

У свою чергу адвокат Стерненка сказав, що не бачив постанови про припинення виробництва, тому не став коментувати цю інформацію.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує напад зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

9 жовтня 2019 року Генеральна прокуратура надіслала в Головне слідче управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка.

Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях щодо нападів на Стерненка, ще в одному обвинувальний акт стосовно підозрюваного нападника направлено до суду.

В одному з проваджень розслідується напад на активіста та нанесення йому тілесних ушкоджень двома особами. В іншому кримінальному провадженні розслідується вбивство одного з нападників і нанесення іншим тілесних ушкоджень. У кримінальному провадженні за фактом нанесення активісту легких тілесних ушкоджень та пошкодження його майна також триває досудове розслідування.

Водночас досудове розслідування за фактом завдання Стерненку тілесних ушкоджень за допомогою вогнепальної зброї завершено, обвинувальний акт за фактом замаху на умисне вбивство направлено до Приморського райсуду Одеси.

Разом з тим СБУ порушила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, - Івана Кузнєцова.

7 квітня 2020 року генпрокурор Венедиктова заявила, що підозра Стерненко за фактом смертельного поранення нападника буде пред'явлена в будь-якому випадку.