50 учасникам стрілянини було оголошено підозри, 18 з них є членами організованих злочинних угрупувань / фото УНІАН

Замовників стрілянини у Броварах досі не встановлено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на координаційній нараді прокуратури, поліції та СБУ заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

За її словами, впродовж першого півріччя в Україні знешкоджено 11 банд, з них 8 саме у Київській області, зокрема банд, які влаштували стрілянину у Броварах під Києвом.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі затримали співвласника готелю, в якому живцем згоріли дев'ятеро людей

Як сказала Венедіктова, 50 учасникам стрілянини було оголошено підозри, 18 з них є членами організованих злочинних угрупувань.

Разом з тим, генпрокурор наголосила, що замовників цього злочину до сьогодні не встановлено.

Окрім того, сказала Венедіктова, за півроку було викрито лише дві банди, які у своїй злочинній діяльності застосовували зброю та вибухівку як знаряддя злочину.

Як повідомляв УНІАН, вранці 29 травня у Броварах стався конфлікт зі стріляниною за участю близько 100 осіб, пов'язаний з розподілом міжміських пасажирських перевезень.

Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них були госпіталізовані з вогнепальними пораненнями.

Порушено кримінальні провадження у ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.