Танкер "Делфі" затонув торік / Фото УНІАН

В Одесі поліцейський дістав ножове поранення під час затримання зловмисника, який незаконно проник на танкер «Делфі» (Delfi), що зазнав катастрофи на узбережжі торік.

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління патрульної поліції в Одеській області, патрульні затримали чоловіка, який незаконно проник на затонуле судно, погрожував зброєю і чинив опір поліцейським.

Читайте такожВ Одесі озброєний чоловік намагався потрапити на аварійний танкер «Делфі»

Відео дня

Зазначається, що до поліції звернулися співробітники рятувально-водолазної служби і повідомили про чоловіка, який проник на аварійне судно. Коли патрульні прибули на виклик, порушник вже був на пірсі.

«Спілкуючись з інспекторами, він поводився агресивно і заявив, що у нього із собою пістолет. Інспектори неодноразово вимагали, щоб він поклав зброю на землю, однак той не реагував. Коли поліцейські почали затримання, порушник чинив опір і поранив поліцейського ножем у ногу», - повідомили в прес-службі, додавши, що правоохоронцям довелося надіти кайданки на зловмисника, який погрожував їм зброєю.

Як уточнили у відомстві, поліцейський дістав колоту рану ноги, лікарі надали йому необхідну допомогу.

На місці працювала слідчо-оперативна група. Зброю вилучили на експертизу. Також, за попередньою інформацією, чоловік вкрав з аварійного танкера канати. Зараз з'ясовуються всі обставини події.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер «Делфі» (Delfi) з трьома українцями на борту. Через шторм його віднесло до пляжу «Дельфін» в Одесі. Водолази евакуювали трьох членів екіпажу. Унаслідок аварії танкера було забруднено узбережжя.

Також з'ясувалося, що у танкера були проблеми з судновими документами. Як одна із версій обговорювалася можливість його участі в незаконній дозаправці суден. Але Держприкордонслужба даний факт не підтвердила.

У лютому 2020 року прокуратура повідомила капітану танкера про підозру за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) КК України.

Читайте такожКапітану затонулого під Одесою танкера Delfi оголосили про підозру

За версією слідства, зокрема, він проігнорував попередження про шторм і відмовився від запропонованої допомоги, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу і безпеку в акваторії Одеського морського порту. Це призвело до аварії. Надалі це судно почало дрейфувати і потрапило на мілину в акваторії порту.

Судновласник пообіцяв прибрати «Делфі» з пляжу «Дельфін» до 31 березня. Зокрема, танкер планували розрізати на частини або відбуксирувати його цілком. Однак судно так і не прибрали з узбережжя в обіцяний термін через карантин у зв'язку з розповсюдженням COVID-19.

Сьогодні, 4 травня, в мерії Одеси повідомили, що сьогодні озброєний чоловік намагався пробратися на танкер. Співробітники комунальної установи «Рятувально-водолазна служба» заявили, що зупинили чоловіка, а він почав їм погрожувати і поводився неадекватно. У зловмисника був травматичний пістолет і ніж.