Терорист, який захопив у полон людей у центрі Луцька, висував свої вимоги через соцмережі / Фото apnews.com.ua

Соцмережі Twitter та YouTube видалили акаунти чоловіка, який 21 липня захопив автобус з людьми у Луцьку.

Там він публікував своїх вимоги до влади. Також через соцмережі правоохоронці вели перемовини з терористом. 

 Акаунт заблоковано / Фото скріншот

Читайте такожТерорист може стріляти по вікнах: в Луцьку евакуювали мешканців будинків поруч із захопленим автобусом

Відео дня

Чоловік хоче, аби судді, політики, правоохоронці та церковники визнали себе "терористами в законі". 

Відомо, що чоловік навчався у духовній семінарії та був засуджений на шість років позбавлення волі за створення і керування бандою. 

Захоплення автобуса в Луцьку

Сьогодні на Театральній площі у Луцьку чоловік захопив автобус і забарикадувався у ньому. На місці події було чути постріли, а площу оточено спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка.

Що відомо про терориста з Луцька

Загарбником виявився чоловік, який представився правоохоронцям Максимом Плохим (справжнє ім'я — Максим Кривош, він уродженець РФ). Перед нападом він записав відео і виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава - це перший терорист". Тепер він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали і виклали на своїх сторінках в соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також повинен записати відеозвернення президент Володимир Зеленський. Поліція веде переговори зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити і відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.

Що твориться в голові у луцького терориста

Як стало відомо, чоловік має психічні розлади і недавно був на обліку у психіатра, а крім того, у нього є судимості. У соцмережах тим часом з'ясували, що злочинець - ще й письменник. У 2014 році він видав невеликим тиражем книгу, де розповідає про своє непросте кримінального життя, порівнює себе з Богом і сумбурно ділиться з читачами своїми філософськими поглядами.