Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років / facebook.com/mvs.gov.ua

У Харкові судитимуть підполковника поліції, який після одержання хабаря намагався втекти від правоохоронців.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області

У ході досудового розслідування встановлено, що 20 січня вказаний поліцейський одержав хабар у розмірі 1500 доларів.

Відео дня

«Приватний підприємець передав йому хабар, щоб оперуповноважений «закрив очі» на самовільне зайняття бізнесменом земельної ділянки та здійснення незаконної прибудови, яку використовували для розширення площі кафе», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗґвалтованій копами Кагарлика дівчині дали охорону за місяць після злочину

За даним прокуратури, події відбувалися біля магазину на площі Конституції.

«Отримавши хабар у салоні свого авто, підполковник намагався покинути місце події, але був заблокований оперативними співробітниками, він заїхав на тротуар та повз пішоходів поїхав аж до центрального входу у Харківську міську раду. Переслідування продовжилося на проїзній частині. Намагаючись позбутися грошей, поліцейський на ходу викинув їх у вікно. Під час погоні авто зловмисника зіткнулося з автомобілем правоохоронців та було заблоковано, після чого підозрюваний вибіг із машини, незважаючи на те, що в ній сиділа його 8-річна дитина, та побіг площею Павлівською. У сквері поліцейського наздогнали та затримали. Викинуті гроші зібрали очевидці події та передали правоохоронцям», - розповіли у відомстві.

Вказане кримінальне провадження розслідувало територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснювало Харківське управління ДВБ НП України.

За погодженням з прокуратурою області обвинувальний акт стосовно підполковника за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) скеровано до суду

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.