Пам'ятник повалили на землю / фото - УНІАН

У Києві невідомі понівечили пам'ятник "Їжачок у тумані", який стояв у сквері на вулиці Рейтарській. Вандали виламали скульптуру з "м'ясом" і пошкодили Їжачку носик.

Про це у своєму Telegram-каналі розповіла блогер Яніна Соколовська.

Те, що трапилося вона назвала "диким символізмом". Пам'ятник понівечили й повалили на землю, тепер він потребує серйозної реставрації.

Відео дня

"Біда сьогодні трапилася з "Їжачком в тумані". Справа вандалів. Потерпілого відправили в реанімацію (на реставрацію). Через кілька днів, ймовірно, повернеться", - написала Соколовська.

У коментарях користувачі обурилися вчинком вандалів і відзначили, що пам'ятник, який нікому не шкодить та нікого не ображає, могли зруйнувати тільки "нелюди". 

Вандали знесли пам'ятник "Їжачок в тумані" / колаж з фото Яніни Соколовської

Скульптура "Їжачок у тумані" - довідка УНІАН

Вважається, що справжня назва пам'ятника - "Конячка". Скульптура була створена в пам'ять про Коня, якого в мультфільмі "Їжачок в тумані" розшукував головний персонаж. 

Пам'ятник вирізаний зі стовбура мертвого дерева, вузлик зроблений з кераміки, а голки Їжачка - зроблені з шурупів. Пам'ятник встановлено в Києві у 2009 році, він знаходиться на вулиці Рейтарській. 

Пам'ятник "Їжачок в тумані" вважається однією з наймиліших скульптур в Києві. Мешканці столиці часто "наряджають" Їжачка в тематичні костюми. З настанням холодів персонажа з мультика "утеплюють" носочками, а на початку пандемії його навіть "захистили" від коронавірусу маскою.

Інцидент з вандалами - далеко не перший. У 2013 році хулігани познущалися з пам'ятника і розкололи Їжачку "мордочку". А у 2018 році активісти захистили скульптуру "Їжачок у тумані" від зазіхань УПЦ МП.

Також вас можуть зацікавити новини: