У центрі Одеси - нове обвалення / фото: Думская

Сьогодні вночі в центрі Одеси на вулиці Ніжинській, 16, частково обвалився триповерховий житловий будинок-пам'ятка архітектури.

Як повідомили УНІАН у прес-службі департаменту міського господарства Одеської міської ради, раніше в стіні вказаного будинку утворилася тріщина.

"Було встановлено спеціальні "маяки"... Нещодавно вони порвалися, що означало - тріщина почала збільшуватись. Тому минулої суботи мешканців - 16 осіб - екстрено евакуювали. Частина людей переїхала до родичів, частину розселили в гуртожитку комунального підприємства "Одесміськелектротранс", - розповіли в прес-службі.

Відео дня

Читайте такожБіля Києва навіс біля будмайданчика обвалився на стихійний ринок (фото)

У департаменті повідомили, що тріщину задули спеціальною піною, щоб всередину не потрапляла волога тощо. Однак сьогодні вночі сталося часткове обвалення будівлі.

Уламки впали на тротуар і на сусідній житловий будинок, пошкодивши одну з квартир, з якої відселено одну людину. 

У Департаменті сказали, що причина обвалення поки невідома, зазначивши, що будівля зведена в 1879 році і є пам'яткою архітектури та містобудування.

Читайте такожВ Одесі на автостоянці обвалилася частина кам'янко яної огорожі, пошкодивши кілька автомобілів (фото)

"Зараз, в першу чергу, буде проведений демонтаж аварійних елементів будинку-пам'ятника, потім має бути його консервація. Надалі будівлею займеться управління охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міськради", - пояснили в прес-службі.

Довідка УНІАН. В Одесі по вул. Ніжинській,16 знаходиться 3-поверховий житловий будинок – пам'ятка архітектури, зведений в 1879 році (прибутковий будинок Стрітенської церкви).  Стиль-еклектика, Ренесанс, архітектор: Д. Мазіров.

У цьому будинку з 1909 по 1924 рік жив письменник Лев Славін.