У Чернівцях працівник ТЦК вдарив чоловіка прикладом автомата / фото УНІАН

У Чернівцях співробітники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) напали на чоловіка. Про це повідомляє Telegram-канал "Хороші Чернівці" і публікує відповідне відео.

На кадрах видно, що перехожий почав тікати. Працівники ТЦК наздоганяли його і били по руках прикладами автоматів.

Місцеві ЗМІ також зазначають, що інцидент трапився в момент, коли співробітнки ТЦК намагалися вручити чоловіку повістку.

Подія обурила користувачів мережі. Більшість вважає дії працівників ТЦК неправомвірними.

"А де ті, адекватні, які казали "прошу вибачення, ось моє посвідчення, чи могли б ви показати вашу прописку та військовий білет"?, "Палками не можна, автоматом Зе не забороняв", "Скоро на вулиці підійдуть одразу бити: оглушив - пощастило, значить є жертва на сьогодні"- пишуть у дописах користувачі.

Мобілізація в Україні - останні новини

Міністр оборони Рустем Умєров розповів, чому знадобився новий закон щодо мобілізації в Україні. Він зазначив, що мобілізація була "демонізована" і служба батьківщині сприймається як "покарання". Очікувана ж реформа, вважає урядовець, має змінити цю ситуацію.

"Ми готуємо матрицю відповідальності, або матрицю мобілізації, яка має бути зрозуміла суспільству. Головний меседж — як можна зайти в периметр для служіння країні, що буде, коли ти зайдеш в нього, як ми тебе будемо тренувати, як ти будеш їхати на злагодження, які будуть відпустки і коли, як ти закінчиш служити і вийдеш з цього периметру, доки йде війна", – сказав Умєров.

Також Умєров розповів про мобілізацю чоловіків призовного віку за кордоном. Він вважає, що українців, які хочуть служити своїй нації, набагато більше, ніж тих, які хочуть уникнути цього.

Вас також можуть зацікавити новини: