Поліція охороняє місце вибуху / фото УНІАН

У ході рятувальної операції на Позняках в Києві, де вибухнув житловий будинок, не всім його жителям сподобалися дії рятувальників.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своєму Facebook.

"Вчора для того, щоб не допустити подальшого обвалення будинку, рятувальникам довелося провести ці троси через квартири, які безпосередньо не постраждали при вибуху, що викликало необґрунтовано агресивну реакцію окремих мешканців, що втратили від горя контроль над собою", - написав він.

Відео дня

Читайте такожУ ДСНС уточнили кількість загиблих та поранених вибухом на Позняках

За словами Геращенка, найближчим часом держкомісія з питань надзвичайних ситуацій повинна виділити кошти на придбання житла для всіх мешканців, що втратили свої квартири в результаті вибуху.

"Це 40 квартир секції, що вибухнула", - уточнив заступник глави МВС.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня о 10:00 в Києві на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння.

Читайте такожУ РНБО пообіцяли провести всебічне розслідування вибуху на Позняках

В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів.

Поліція відкрила кримінальне провадження.

Станом на ранок 22 червня загинули троє людей (дві жінки 1943-го і 1974-го років народження та чоловік 1991-го року народження), п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати. Доля ще двох чоловіків 1976-го і 1967-го років народження залишається невідомою.