Жителі пошкодженого будинку буквально залишилися без даху над головою / фото УНІАН

В частині будинку на столичних Позняках, що була зруйнована в результаті вибуху, проживало понад сто осіб.

Читайте такожВибух на Позняках в Києві: на верхніх поверхах заблоковані люди (фото, відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це на місці події заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

Відео дня

"Попередня інформація: о 10:00 на вул. Крушельницької, 1/5, стався вибух на сьомому поверсі. Двоє загиблих, кількість поранених і постраждалих ми не можемо чітко назвати. Нам відомо, що по стояку, який обрушився в результаті вибуху, проживає понад 100 осіб. Тому сказати точно, що під завалами нікого не залишилося, ми поки не можемо. Працюють рятувальники. Їм потрібен час, щоб розібрати завали", - сказав він і додав, що кількість людей, які знаходилися в будинку, уточнюється.

За його словами, визначена локація, де мешканці цього будинку будуть тимчасово перебувати.

"Попередньо можу сказати, що будинок потрібно буде розбирати. Для жителів ми встановлюємо намети. Ті, які постраждали, матимуть можливість тимчасового житла. Житлом і харчуванням забезпечили. Людей зараз поселять в інтернаті, який розташований на Харківському шосе, 121", - додав Кличко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 у Дарницькому районі Києва стався вибух попередньо газоповітряної суміші в дев'ятиповерховому житловому будинку за адресою вул. Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4-8-го поверхів.

Кличко повідомив про двох загиблих в результаті вибуху.

За даними поліції, одна особа загинула, розблокувати троє, пошуки ще трьох тривають, евакуювали 21 осіб.