Посадовцям торгували місцями для поховання на столичних кладовищах / фото ua.depositphotos.com

За матеріалами Служби безпеки України заступнику директора спеціалізованого комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО" та директору одного із столичних комерційних підприємств оголошено про підозру.

Про це повідомили у Головному управлінні СБУ у м. Києві та Київській області.

Як зазначається, посадовці організували схему вимагання хабарів за виділення місць для поховання на кладовищах Києва.

Відео дня

"Схема діяла більше півтора року. А суми хабарів коливалися від 3 до 50 тисяч доларів США за місце залежно від району розташування", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, вимаганням грошей за "послуги" займалися двоє посередників-киян, які представлялися працівниками столичних кладовищ. Насправді ж один з них – приватний підприємець, інший – безробітний.

Служба безпеки України у липні цього року викрила цю протиправну схему.

Читайте такожХотіли "наваритись" на ноутбуках для вчителів: СБУ викрила корупційну схему на 300 мільйонів гривень

Наразі заступнику директора комунального підприємства оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Директор комерційного підприємства відповідатиме перед законом за ч. 5 ст. 27 (посібництво) та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших причетних до протиправної діяльності осіб.

Як повідомляв УНІАН, 62-річний львів'янин захопив землю одного з садово-городніх кооперативів у селі Рясне-Руське Львівського району та влаштував там приватне кладовище.