Біля станції метро "Мінська" в Києві сьогодні знайшли вибухові пристрої / фото facebook.com/Vitaliy.Klychko

Захоплення заручників у Луцьку не пов'язане з виявленням вибухівки у Києві та вибухом біля станції метро "Мінська".

Читайте такожУ Києві після повідомлень про замінування вибухотехніки перевіряють будівлі міського апеляційного суду та ТЦ Ocean Plaza

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у Луцьку. відповідаючи на запитання журналістів, чи пов'язані події у Києві та в Луцьку.

Відео дня

"У нас щодня десь знаходять вибухівку. Знаходять якусь зброю. Це не має відношення до цього", - сказав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, зранку у столиці через повідомлення про замінування вибухотехніки перевіряли кіоски біля станції метрополітену «Мінська».

Правоохоронці повідомили, що вибухотехніки виявили підозрілу коробку, її знешкоджено на місці шляхом підриву, рештки вилучено на експертизу. 

Мер Києва Віталій Кличко поінформував, що в ході перевірки території поблизу ст. метро «Мінська» було вилучено та знешкоджено два саморобних вибухових пристрої.

Крім того, пізніше поліція отримала анонімні повідомлення про замінування будівлі Київського апеляційного суду та торговельного центру «Ocean Plaza». Триває перевірка цих об’єктів.

Захоплення автобуса в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався в ньому. На місці події були чутні постріли, а площа оточена спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка. За інформацією СБУ, в заручниках у чоловіка перебувають близько 10 осіб.

Терорист з Луцька: що про нього відомо

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео і виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали і виклали на своїх сторінках в соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також має записати відеозвернення президент Володимир Зеленський.

Поліція веде переговори зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити і відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.

За інформацією ЗМІ, луцького терориста, який захопив автобус з пасажирами, насправді звуть Максим Степанович Кривош, а Максим Поганий - це його псевдонім.