Військовозобов’язаного госпіталізували в істеричному стані / колаж УНІАН, фото скриншот, Генштаб ЗСУ

У Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки спростували версію про побиття затриманого 28-річного харків’янина Євгенія Хабарова та заявили, що спробу самогубства у приміщенні Хустського ТЦК він міг вчинити під впливом наркотичних препаратів. 

Як зазначили у Закарпатському ОТЦК та СП, 13 березня Хабарова затримали при спробі незаконного перетину держкордону і направили до Хустського РТЦК у Іршаві для уточнення військово-облікових даних. 

За інформацією центру комплектування, під час проведення ВЛК, він повідомив, що не довіряє цій військово-лікарській комісії, і його було переведено до РТЦК у Хуст.

Відео дня

"У Хустському РТЦК громадянин Хабаров поводив себе неадекватно. Між 03:10 та 03:30 14 березня він вчинив спробу суїциду у вбиральні роти охорони Хустського РТЦК. Черговий роти помітив, що військовозобов’язаний тривалий час не виходить із вбиральні, зайшов до туалету та помітив його на підлозі без свідомості та сліди крові поруч", - йдеться у повідомленні.

За даними Закарпатського ОТЦК, Хабарову було надано невідкладну домедичну допомогу. Медики, які прибули на місце події, госпіталізували його.

"На обох передпліччях у нього були незначні подряпини, що могли свідчити про спробу суїциду", - пояснили у ОТЦК.

Там також не виключають, що спробу суїциду військовозобов’язаний міг вчинити під дією наркотичних речовин.

"Медики зафіксували, що госпіталізований був в істеричному стані. Лікарі також констатували, що такий стан міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин. Згодом, у нижній білизні Хабарова було виявлено пластину препарату "Гідазепам", який використовують при невротичних, психопатичних астеніях. У пластині були відсутні 5 таблеток з 10", - розповіли у ОТЦК.

Окрім того, у центрі запевнили, що жодної фізичної сили до Хабарова співробітниками РТЦК не застосовувалось.

"Подряпини на його обличчі не свідчать про фізичну наругу над ним, ці рани Хабаров міг заподіяти собі сам з метою симуляції", - озвучили свою версію подій в ОТЦК.

Спроба самогубства чоловіка у ТЦК на Закарпатті – деталі

14 березня у Хусті на Закарпатті чоловік вчинив спробу самогубства у приміщенні місцевого ТЦК.

За словами дівчини потерпілого, він зважився на це через жорстокі тортури. Вона розповіла, що чоловіка викрали прикордонники з готелю міста Виноградів. Після цього його повезли до прикордонного пункту пропуску "Вилок" та звинуватили у намаганні незаконно перетнути кордон. Згодом його, за версією жінки, доправили до ТЦК міста Хуст, де побили.

"Людина була з документами після операції, у нього забрали його ліки. Від безвиході та болю хлопця довели до спроби самогубства, лише після цього відвезли до лікарні", – розповіла вона.

У Закарпатському ОТЦК та СП підтвердили, що 13 березня прикордонники затримали громадянина "при спробі незаконного перетину кордону". Також там визнали, що чоловік був доставлений до РТЦК міста Хуст "для уточнення військово-облікових даних". В ОТЦК також заявили, що затриманий скоїв спробу самогубства у вбиральні.

Вас також можуть зацікавити новини: