Зараз потерпілий перебуває у лікарні / колаж УНІАН, фото УНІАН, кадр з відео

В Хусті на Закарпатті молодий чоловік вчинив спробу самогубства в приміщенні місцевого ТЦК. Як повідомила дівчина потерпілого, він зважився на це через жорстокі тортури.

За її словами, чоловіка викрали працівники прикордонної служби з готелю міста Виноградів. "Вдягли кайдани та повезли його в невідомому напрямку. Як я потім дізналася, його відвезли до прикордонного пункту пропуску Вилок, і там почались звинувачення у намаганні перетину кордону (це було не так)", – розповідає жінка. 

Стверджується, що прикордонники змушували чоловіка підписати документ із зізнанням у спробі незаконного перетину кордону. Після цього його, як каже жінка, доправили до ТЦК міста Хуст. 

"І лише на наступний день о 8 ранку я чую, від добрих людей що він в реанімації міста Хуст", - повідомила жінка.

За її словами, в ТЦК хлопця "били та знущалися, виривали волосся, тягали по асфальту, принижували". Жінка також опублікувала відео з лікарні, де видно в якому стані перебуває потерпілий.

"Людина була з документами після операції, у нього забрали його ліки. Та від безвихідності та болю людину довели до спроби самогубства, лише після цього його відвезли до лікарні", – розповіла вона.

У Закарпатському ОТЦК та СП в коментарі УНІАН підтвердили, що 13 березня прикордонники затримали громадянина Хабарова Є.В. "при спробі незаконного перетину кордону". Також там визнали, що чоловік був доставлений до РТЦК міста Хуст "для уточнення військово-облікових даних".

"Під час перебування на території РТЦК та СП, громадянин зайшов до вбиральні, де через деякий час його знайшов представник Хустського РТЦК та СП. Громадянин Хабаров Є.В. сидів на підлозі зі слідами крові  та порізами на руках. Військовослужбовцями ТЦК та СП була надана невідкладна домедична допомога та викликана поліція та карета "швидкої допомоги", яка доставила громадянина до Хустської міської лікарні. Лікарі зафіксували спробу суїциду", – заявили в прес-службі.

Інформацію про побиття в ТЦК не підтвердили, але прямо не заперечили також, зазначивши, що за даним фактом проводиться службова перевірка. 

За даними джерел УНІАН, потерпілий не є мешканцем Закарпатської області.

Інші скандальні випадки із ТЦК в Україні

Як писав УНІАН, це вже не перша подібна скарга саме на Закарпатський ТЦК. У лютому на Закарпатті примусово мобілізували науковця з Києва, який вже був знятий з військового обліку. Для цього у місцевому ТЦК йому виготовили підробний військовий квиток, розповів народний депутат від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу.

Також ми розповідали, що у січні 55-річного чоловіка серед дня жорстоко побили невідомі особи на очах дружини після того, як їхню машину зупинили представники ТЦК. Останні за цим спостерігали разом з поліціянтом.

Вас також можуть зацікавити новини: