Гвалтівника затримали майже через два місяці після злочину / Фото: zakon.kz

На Дніпропетровщині затримано рецидивіста, який підозрюється у зґвалтуванні двох дівчаток у м. Кам’янське.

Про це повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Як встановили поліцейські, 18 квітня близько 16:30 невідомий чоловік на території балки у Південному районі міста зв’язав мотузкою двох дівчаток 11 та 12 років та зґвалтував їх. При цьому погрожував предметом, схожим на ніж. Потім заволодів особистими речами потерпілих та втік.

Відео дня

Читайте такожНа Дніпропетровщині затримано семеро поліцейських, які змушували громадян вчиняти злочини

Зазначається, що на пошуки зловмисника були задіяні поліцейські Південного відділення поліції, Кам’янського відділу поліції, співробітники Управління карного розшуку ГУНП, Дніпровського і Криничанського відділень поліції, Національна гвардія України, кінолог із службовим собакою та співробітник підрозділу аеропідтримки.

«За прикметам злочинця було складено фоторобот. Правоохоронцям вдалося вийти на слід ґвалтівника. Ним виявився 41-річний неодноразово судимий місцевий житель», - йдеться у повідомленні.

За відомостями поліції, підозрюваний раніше неодноразово був засуджений за зґвалтування, погрозу вбивством, грабежі та розбої.

На підставі зібраної доказової бази, численних слідчих дій та експертиз, 4 червня за погодженням з місцевою прокуратурою злочинцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 152 (зґвалтування) ККУ та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.