Тіла дівчат знайшли в шафі / фото Інформатор

Правоохоронці завершили розслідування жорстокого вбивства двох дівчат на Подолі.

Як повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва, завершено досудове розслідування щодо 34-річного чоловіка і його 19-річної спільниці, які підозрюються у вчиненні умисного вбивства двох дівчат, тіла яких 4 січня 2020 року виявили в одній з квартир на вулиці Кирилівській у Подільському районі столиці.

У ході досудового розслідування встановлено, що напередодні вбивства підозрювані орендували на кілька днів однокімнатну квартиру на Подолі, куди запросили двох дівчат 2000 та 2003 років народження нібито для спільного відпочинку.

Відео дня

У квартирі підозрювані із застосуванням насильства напали на потерпілих з метою заволодіння їхнім майном: у дівчат при собі були мобільні телефони, недорогі прикраси й трохи грошей. Зловмисники завдали ножем 19–річній дівчині 17 ударів в шию та грудну клітину і не менше 28 ударів в шию її 16-річній подрузі. Від отриманих поранень потерпілі померли на місці.

Читайте такожЗґвалтування у Кагарлику: проти підозрюваних відкрито нові справи – ЗМІ

6 січня підозрюваних затримали на залізничному вокзалі в Одесі.

Слідством також встановлено, що 29 грудня 2019 року підозрювані здійснили напад на жителя столиці з метою заволодіння його майном.

Зловмисникам інкримінують вчинення злочинів, передбачених п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, та з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Зловмисники перебувають під вартою. За вчинене їм загрожує довічне позбавлення волі.