Вибухом пошкоджено будинок / фото depo.ua

У Нікополі Дніпропетровської області поліція шукає невідомих, які 1 вересня близько 3-ї години ночі кинули бойову гранату у двір будинку місцевого жителя на мікрорайоні Північний.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в області Ганна Старчевська.

За її словами, господарів в момент вибуху вдома не було. Водночас в будинку перебували троє будівельників, які після вибуху викликали поліцію. Ніхто з низ не постраждав, але був пошкоджений будинок.

Відео дня

Старчевська також зазначила, що за даним фактом розпочато розслідування за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї). Покарання передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Інших деталей інциденту в поліції не повідомляють.

Водночас, як повідомляє місцевий інформаційний інтернет-ресурс NikopolNews, вибухнула граната РГД-5. За даними видання, власник будинку наразі перебуває в слідчому ізоляторі, він також нібито широко відомий в кримінальних колах Нікополя. Крім того, будинок цього чоловіка вже був об’єктом обстрілів кілька місяців тому.