Порушника затримали в центрі міста / фото: dialog.ua

В Одесі прикордонники затримали чоловіка, який запустив над військовою частиною безпілотний літальний апарат.

Як повідомили в Одеському загоні Морської охорони, 19 травня, патрульний загону Морської охорони виявив малий літальний апарат, який кружляв над розташуванням військової частини.

Зазначається, що спеціальна група реагування оперативно визначила місце, з якого було запущено дрон.

Відео дня

«У прогулянкової зоні найближчого місця відпочинку наряд виявив чоловіка, який керував квадрокоптером», - повідомили у відомстві, додавши, що порушника доставили в управління загону Морської охорони.

Як заявили в загоні, чоловік заявив прикордонникам, що знає про режимні обмеження в контрольованих прикордонних районах. Зокрема, він знав про заборону на будь-які польоти легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптера, повітряних безмоторних засобів пересування та ін.

При цьому порушник пояснив, що не зміг з'ясувати, куди саме потрібно звернутися для отримання відповідного дозволу на зйомку.

«Чоловік пояснив, що сфера його професійної діяльності пов'язана з будівельними проектами. Тому проводив зйомку місцевості в рамках підготовки звіту про будівельні роботи, що виконувалися неподалік», - розповіли в загоні.

За порушення прикордонного режиму порушника притягнуто до адміністративної відповідальності.

Як уточнили УНІАН у правоохоронних органах регіону, порушника було затримано в центрі Одеси. Він керував дроном з бульвару Жванецького. Безпілотник літав над акваторією Одеського порту, де, зокрема, розташовуються кораблі ВМС ЗСУ.