Страховики проаналізували всі аварії в США за останні 30 років / Ілюстрація REUTERS

Страхова компанія Swiss Re провела аналіз частоти претензій в автомобільному портфелі Swiss Re в США.

Маючи базу даних Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), страховики проаналізували інформацію про кожну аварію в США, створюючи повну картину за більш ніж 30 років. Про це повідомляє Forinsurer.

Читайте такожВисокий суд Лондона прояснив ситуацію з покриттям страховиками ризиків пандемії

Відео дня

Як пише видання, дані NHTSA показують, що приблизно 85% збитків зі страхування автоцивільної відповідальності пов'язані з трьома загальними сценарними групами, одна з яких - «аварії при повороті».

«Ми включили цю інформацію в нашу стратегію автострахування, що дозволило нам, зокрема, використовувати результати дослідження для поліпшення припущень про частоту, які ми використовуємо в наших моделях", - заявили у Swiss Re.

Команда вивчила ряд даних, від економічних показників до даних про інфраструктуру, погодні умови, щоб встановити, чи дійсно ці параметри самі по собі або в поєднанні істотно пояснюють зміни частоти двигуна.

Основні фактори

«У Німеччині ми виявили чотири фактори, які істотно впливають на частоту претензій. Одним з таких факторів є регіональні інвестиції в інфраструктуру, швидше за все, через те, що поліпшення дорожніх умов позитивно впливає на кількість аварій і, отже, на частоту претензій», - відзначили в компанії.

В кінцевому підсумку об'єднання чотирьох факторів в узагальненій лінійній моделі дозволило Swiss Re скласти досить точну картину частоти історичних претензій.

«Ми протестували модель на більш тривалих історичних відрізках часу і досягли хороших результатів. Грунтуючись на поєднанні кращих факторів, ми змоделювали зміну частоти з плином часу в серії прогнозів на один крок вперед. Хоча ці початкові результати ще не ідеальні, вони все ж дозволили нам правильно спрогнозувати зміну частоти всіх спрямованих претензій на рік вперед», - зазначили в компанії.

Прогноз

Якщо Swiss Re зможе тепер спрогнозувати ці чотири ключові фактори на найближчі кілька років (на основі зовнішніх даних), вона зможе визначити очікувану частоту майбутніх претензій в секторі автоцивільної відповідальності.

Swiss Re вважає, що ця стратегія пропонує великий потенціал для поліпшення моделей, що використовуються в процесі андеррайтингу для ризиків або портфелів.

Найнадійніші автомобілі

13 лютого 2020 року американська компанія J. D. Power and Associates, яка проводить незалежні дослідження задоволеності клієнтів, опублікувала щорічний рейтинг автовиробників з самими якісними та надійними машинами. Цього року список очолила компанія Genesis.

З'ясувалося, що на кожні 100 автомобілів компанії Genesis припадає 89 проблем. На другому місці опинилася Lexus (100 несправності на 100 машин). Замикає першу трійку компанія Buick, показник якої склав 103%. На четвертому і п'ятому місці Porsche (104) і Toyota (113) відповідно.

Найбільшу кількість неполадок виявили у своїх машинах власники Land Rover-220 дефектів на 100 автомобілів. Крім того, в самому низу списку опинилися марки Chrysler і Jaguar з показниками 214 і 186 проблем відповідно.

У компанії відзначили, що найбільше власники нових машин як і раніше скаржаться на збої та помилки в мультимедійних комплексах, а також на некоректну роботу електронних допоміжних систем.