Скріншот з відео

За кошти, які переплатили за будівництво шулявського шляхопроводу у Києві, можна було побудувати сім шкіл або більше двох десятків садочків.

Про це у своєму відеоблозі розповів народний депутат Олександр Ткаченко.

Він наголосив, що киянам цей міст обійшовся втричі більше, ніж було обіцяно – 1,7 мільярда гривень замість 600 мільйонів. При цьому, за ці кошти не було збудовано обіцяної розв’язки.

«Проста математика – що означає переплата за цей шулявський міст? Одна київська школа коштує 150 мільйонів гривень. Один дитячий садочок – 50 мільйонів гривень. Це означає, що кияни не дорахувалися або семи шкіл, або більше двох десятків дитячих садочків. Але кошториси в Києві мають чарівну здатність – збільшуватися, як і терміни здачі об’єктів», - наголосив депутат, і при цьому нагадав, що Кличко обіцяв відкрити міст до грудня.

«Для порівняння – такий самий міст коштував би в Китаї 400 мільйонів гривень, і збудували б його за 43 години. З викупом п’ятого цеху заводу «Більшовик» вартість моста зросте до трьох мільярдів гривень – це для того, щоб був новий під’їзд на міст. Чому так дорого? Відповідь на це знайшли журналісти», - розповідає Ткаченко, після чого у ролику цитується журналістське розслідування, яке розкриває схему, за якою державне замовлення відійшло фірмі з «орбіти» забудовника Микитася.

«Поки одні компанії не були допущені до аукціону  через формальні перепони, дві інші, серед яких компанії з фіктивними документами, вийшли у фінал, і обидві виявилися тісно пов’язані з одним відомим столичним забудовником. Ось за якою схемою крупне державне замовлення відійшло фірмі з орбіти депутата-забудовника Максима Микитася – доброго знайомого самого мера Кличка», - йдеться у сюжеті.

«І після всього цього діючий мер заплатив ще й 100-відсотковий аванс своєму другу-підряднику. Звичайно, під чесне слово. Але суд вже зобов’язав НАБУ відкрити кримінальну справу. Дай бог, щоб цей міст не довелося перебудовувати наступникам», - каже Ткаченко.