kyivenergo.com

Енергогенеруюча компанія "Київенерго", яка постачає теплову та електричну енергію споживачам столиці України, починає відключати від гарячого водопостачання бюджетні організації столиці, у яких накопичилися борги перед компанією.

"Київенерго" після реалізації всіх процедур щодо врегулювання дебіторської заборгованості за теплову енергію починає відключати бюджетні організації столиці від гарячого водопостачання", - говориться в повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, до списку найбільших боржників виявилися 110 установ, які фінансуються з державного бюджету, та 90 організацій, що отримують фінансування з міського та районних бюджетів Києва.

Відео дня

Загальний рівень заборгованості бюджетних організацій за гаряче водопостачання перед "Київенерго" станом на 1 травня 2016 року досяг 206 мільйонів гривень.

За інформацією прес-служби, найбільшими боржниками, які можуть бути відключені від гарячого водопостачання, є Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві, Управління державтоінспекції в Києві, Національна бібліотека імені Володимира Вернадського та інші.

Читайте такожБорг споживачів перед "Київенерго" Ахметова зріс до 822 мільйонів

Як повідомляв УНІАН, 25 травня заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв заявив, що гаряче водопостачання у Києві не відключатимуть за борги споживачів перед "Київенерго". Він також підкреслив, що для столиці залишаються гострими питання встановлення приладів обліку споживання газу і води, підготовки тепломереж до зимового періоду, проведення гідравлічних випробувань труб, на які потрібні значні кошти.

Довідка УНІАН. "Київенерго" забезпечує споживачів Києва електричною та тепловою енергією. Генерація компанії здійснюється на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

"Київенерго" має 5 структурних підрозділів, у тому числі дві філії - "Енергосервіс" і сміттєспалювальний завод "Енергія". Чисельність працівників компанії перевищує 12 тисяч осіб. 75% акцій компанії належить енергохолдингу українського мільярдера Ріната Ахметова ДТЕК, а 25% - Фонду державного майна.