Через кілька днів настане Новий рік. Якщо ви шукаєте рецепт торта для цього свята, УНІАН склав добірку варіантів десертів, які ідеально підійдуть для зустрічі 2019-го.
Торт "Свинка"
Для приготування вам знадобиться:
- яйця - 2 шт.;
- цукор - 1ст.;
- кефір - 250 мл;
- борошно - 250 г;
- сода - 1,5 ст. л.;
- вершкове масло - 60 г;
- олія - 4 ст. л.;
- сіль - дрібка;
- малинове варення.
Як приготувати новорічний торт "Свинка": покрокова інструкція
Коржі:
1. Висипаємо цукор у посуд і додаємо туди два яйця, все це перемішуємо.
2. Додаємо кефір, збиваємо.
3. Розтоплюємо масло, щоб воно стало м'яким, і додаємо в приготовлену суміш.
4. Потім додаємо олію і все це ретельно перемішуємо, солимо. Гасимо оцтом соду і додаємо туди ж.
5. Поступово додаємо борошно, тісто має бути за консистенцією як сметана.
6. На дно формочки кладемо пергаментний папір, змащуємо маслом по краях і виливаємо половину тіста. Корж випікати при температурі 180-200° приблизно півгодини.
7. Те ж саме проробляємо з другою половиною тіста. У кожного готового коржа відрізати верхівку, таким чином, вийде чотири штуки.
8. Прошарок між коржами робимо малиновим варенням. Потім зубочисткою намічаємо, де буде розташований наш малюнок свинки.
Крем:
Для його приготування знадобиться сотейник з товстим дном.
- цукор - 250 г;
- вода - 60 мл;
- білки трьох яєць;
- дрібка солі;
- лимонний сік ст. л.
1. Насипаємо цукор в сотейник і заливаємо його водою, ставимо це на великий вогонь і доводимо до кипіння.
2. Відокремлюємо білок від жовтка.
3. Коли сироп закипить, вливаємо в нього столову ложку лимонного соку. Варимо карамель 5 хвилин.
4. Білки вливаємо в посуд, додаємо дрібку солі та збиваємо міксером.
5. Потроху додаємо карамель і поступово збиваємо.
6. Одну частину крему фарбуємо в яскраво-рожевий колір, другу - у блідо-рожевий.
7. Також знадобиться шоколадна глазур, для чого необхідно розтопити на гарячій бані шоколад.
8. Наповнюємо кондитерський шприц світлим кремом і покриваємо ним всю поверхню торта.
9. Потім яскраво-рожевим кремом промальовуємо вушка і п'ятачок, а очі, брови і вії тварини - розтопленою шоколадною глазур'ю.
10. Можна зверху зробити свинці бантик з жовтого крему.
Відео: Анна Холод
Торт "Рижик"
Це простий рецепт торта, який готується швидко і з доступних продуктів. У передноворічній метушні важливо встигнути приготувати все, включаючи десерт. Тому цей варіант солодощів - ідеальний.
Для його приготування вам знадобиться:
- борошно - 500 г;
- цукор - 200 г;
- яйця - 2 шт.;
- мед - 100 г;
- вершкове масло - 300 г;
- сода - 2 ч. л.;
- згущене молоко - 400 р.
Як приготувати новорічний торт "Рижик": покрокова інструкція
Коржі:
1. Спочатку збиваємо яйця з цукром, а третину вершкового масла розтоплюємо з медом. Змішуємо інгредієнти.
2. Додаємо соду і варимо до карамельного кольору. Потім знімаємо з вогню, перемішуємо ще хвилину і вводимо яєчну масу.
3. Додаємо борошно і замішуємо тісто, яке ділимо на шість частин, а потім з кожної розкачуємо корж.
4. Необхідно випікати коржі 3-4 хвилини при температурі 170°. Щоб всі вони були одного розміру, обрізаємо їх за допомогою тарілки.
5. Обрізки подрібнюємо в крихту.
Крем:
Для приготування крему необхідно перемішати варене згущене молоко з рештою масла - 200 г - і збити до однорідної маси.
Збираємо торт
Кожен корж змащуємо кремом, по краях також, а потім присипаємо крихтою. І вуаля - новорічний десерт готовий! Прикрасити його можна цитрусовими.
Морквяний торт
Для його приготування вам знадобиться:
- морква – 275 г;
- борошно – 340 г;
- цукор – 400 г;
- олія – 245 г;
- курячі яйця – 4 шт.;
- сода – 8 г;
- кориця – 1,5 ч. л.;
- мускатний горіх – 1 ч. л.;
- горіхи - 100 г;
- груша - 1 шт;
- апельсин - 1 шт.
Як приготувати морквяний торт на Новий рік 2019: покрокова інструкція
1. Перемішайте борошно, соду, мускатні горіхи та корицю.
2. Цукровий пісок з олією змішайте в окремій ємності.
3. Збивайте міксером суміш до однорідної структури, після чого додайте яйця і знову збийте.
4. Поступово введіть перемішані перед цим борошно, соду, мускатні горіхи і корицю. При цьому не переставайте збивати.
5. Додайте сиру терту моркву. Важливо, щоб вона була дуже добре віджатою.
Варіанти начинок для тіста:
1. Готуємо карамелізовані горіхи - обсмажуємо їх у розтопленому цукровому сиропі з розрахунку на 100 г горіхів на 70 г цукру.
2. Грушу необхідно очистити від шкірки і порізати кубиками, потім покласти в сотейник з розтопленим на вогні цукровим піском з розрахунку на 150 г груші на 50 г цукру.
3. Апельсинову цедру поріжте на тонкі смужки. Лайфхак: щоб вона не гірчила, її потрібно залити холодною водою і проварити хвилину. Додайте 40 г цукру і знову доведіть до кипіння. Щоб "підсушити" цедру, після приготування викладіть її на серветку.
Тісто розділіть на три частини - в першу додайте горіхи, у другу – грушу, у третю – апельсинову цедру. Бісквіти випікайте 40 хвилин - годину при 155°. Готові коржі загорніть в харчову плівку і поставте в холод на кілька годин.
Готуємо крем:
- вершки – 280 мл;
- цукор – 125 г;
- вершкове масло – 125 г;
- коньяк – 3 ч. ложки;
- ванілін – 1 пакет.
У сотейник наливаємо вершки і нагріваємо їх на плиті, щоб вони стали гарячими, потім ними заливаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Нехай ця суміш охолоне, потім з'єднуємо її з вершковим маслом кімнатної температури і збиваємо міксером. Додаємо ванілін і коньяк, перемішуємо.
Для декорування можна використовувати шматочки кумквата та ялинові гілочки.
Традиційний вафельний торт
Цей варіант підходить для тих, у кого часу на приготування десерту залишилося зовсім мало.
Для приготування потрібно:
- 1 уп. вафель;
- плитка молочного шоколаду (покладіть її в морозилку);
- кокосова стружка;
- банка згущеного молока;
- пачка вершкового масла.
Як готувати вафельний торт: покрокова інструкція
1. Розм'якшене масло змішуємо зі згущеним молоком, а потім збиваємо до однорідного крему.
2. Кожен аркуш вафель промазуємо кремом, не забуваємо про верх і боки.
3. Шоколад дістаємо з морозилки і натираємо його на торт, також для створення ефекту інею можна посипати десерт кокосовою стружкою.
І вуаля, наш "бабусин" вафельний торт готовий!
Банановий торт без випічки
Для приготування вам знадобиться:
- несолений крекер - 400 г;
- цукор - 160 г;
- сметана - 600 г;
- ванільний цукор за смаком;
- банани - 2 шт.;
- плитка шоколаду.
Як приготувати банановий торт: покрокова інструкція
1. Сметану ретельно змішуємо з цукром і ваніліном до повного його розчинення.
2. Очищаємо і нарізаємо шматочками банани.
3. Висипаємо в крем крекер і банани, потім перемішуємо і залишаємо, щоб все промокло.
4. Харчовою плівкою застиляємо форму і викладаємо нашу масу, точніше, утрамбовуємо. Сформувавши торт, ставимо його в холодильник на ніч.
5. На наступний день перевертаємо форму на блюдо, в якому будемо подавати торт.
6. Посипаємо наш десерт тертим шоколадом.