Червень у Києві був трохи теплішим за норму / фото УНІАН

Цього року температура у червні в Києві була трохи теплішою, ніж зазвичай. Про це свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції, середньомісячна температура повітря у червні в Києві дорівнювала  +19,6°С, що на 0,1°С вище за кліматичну норму.

Найхолодніше у столиці було 4 червня, коли мінімальна температура під ранок опустилась до +7,9°С, а найспекотніше - 23 червня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +31,1°С.

Відео дня

Як повідомляється, 11 червня у Києві був встановлений рекорд найнижчої середньодобової температури повітря для цього дня (+13,0°С). Це на 0,1°С нижче попереднього рекордного показника 1881 року.

За даними синоптиків, опадів на проспекті Науки, 37 випало 87 мм, або 118 % кліматичної норми.

Погодні підсумки червня 2023 у Києві / інфографіка УНІАН

До України йде спека - що відомо

Найближчого тижня в Україні очікується дуже спекотна погода. Синоптики прогнозують, що найближчими днями температура поступово підвищуватиметься майже по всій країні. Найспекотніше буде на півдні та сході, де стовпчики термометрів показуватимуть +35°. За даними Погода УНІАН, не виключені навіть +38°. Періодично в Україні дощитиме та очікуються грози, проте опади не сплинуть на температуру.

Вас також можуть зацікавити новини: