Початок квітня в Україні буде дощовим / Фото ua.depositphotos.com

Квітень 2023 в Україні почнеться з невеликого підвищення температури і дощів, але все одно особливого тепла на початку місяця не буде. Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Згідно з прогнозом, 1 квітня в Україні буде похмуро. Практично по всій країні пройдуть дощі та зливи. Суха погода збережеться лише в Криму та у більшості східних областей. 

На заході та місцями на півночі потеплішає до +9°...+12°, трохи прохолодніше буде на півдні й місцями в центральній частині, +7°...+11°, а в більшості областей на Лівобережжі стовпчики термометрів покажуть +5°...+8°.

Відео дня
1 квітня в Україні буде дуже мокро / фото УНІАН

У неділю, 2 квітня, дощів в Україні стане ще більше - опади доберуться до Криму та східної частини країни, лише на крайньому сході збережеться суха погода. 

На заході похолоднішає до +6°...+9°, на півночі буде трохи тепліше, +7°...+11°. У центральних областях стовпчики термометрів покажуть від +7° до +12°. На півдні та сході буде близько +10°...+12° і лише в Криму потеплішає до +15°.

2 квітня дощі та зливи в Україні продовжаться / фото УНІАН

У понеділок, 3 квітня, дощі почнуть залишати територію України. Опади ослабнуть і залишаться лише в центральній та північно-східній частині країни. 

На південному сході потеплішає до +10°...+14°, на півночі і в центральній частині України буде свіжіше, +4°...+8°, а на заході похолоднішає до +2°...+5°.

3 квітня дощі почнуть залишати територію України / фото УНІАН

Яка погода чекає на киян у квітні - прогноз

Як повідомляв  Погода УНІАН, початок квітня 2023 року у Києві буде прохолодним, похмурим та дощовим - у перший тиждень місяця очікуються помірні опади.

В середині квітня погода в Києві стабілізується, а опади припиняться. Останні дні місяця ознаменуються різким потеплінням, яке супроводжуватиметься дощами.

Вас також можуть зацікавити новини: