З понеділка в Україні очікується нове похолодання / фото ua.depositphotos.com

Квітень в Україні розпочнеться з потепління, проте воно буде недовгим. Про це попередила синоптик Наталка Діденко.

За її даниими, 1 квітня температура повітря в більшості областей становитиме +10...+15 градусів, на півдні та на Закарпатті місцями до +16 градусів. Лише східні області потраплять у холоднішу погоду, завтра там очікується +5...+9 градусів.

"Вітер буде повівати з півдня, а в східній частині України можливі його пориви до штормових значень, до 15-20 метрів за секунду", - попередила синоптик.

Відео дня

За її прогнозом, дощі 1 квітня передбачаються у західних, північних областях, а також у Вінницькій та Одеській областях.  Найближчої ночі та завтра вранці дощитиме на півдні та сході України.

У Києві також, за словами Наталки Діденко, квітень розпочнеться теплом до +15 градусів, але у другій половині дня у столиці очікується дощ.

Проте, за даними синоптика, це потепління буде короткочасним.

"З понеділка більша частина України знову пірне в похолодання і навіть можливий мокрий сніг. І лише на сході затримається тепла повітряна маса. А враховуючи, що міська влада натякає про вимкнення опалення з початку квітня, то в квартирах може бути дуже холодно", - зазначила фахівець.

Погода у квітні - прогноз на 1 та 2 квітня

За даними Погода УНІАН, на початку квітня в Україні очікуються дощі та зливи. У більшості областей очікується похмура погода, а стовпчики термометрів показуватимуть не дуже високі позначки, +9°...+12°. Лише місцями повітря прогоріється до +12°...+15°, а на сході взагалі буде +4°...+7°.

Вас також можуть зацікавити новини: