В Україну йде похолодання / Фото УНІАН

В Україні найближчими днями суттєво похолодає. У країну зайдуть холодні повітряні маси.

Про це в інтерв'ю "Обозреватель" розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"Після 2 вересня по всій території України повітряні потоки поміняються на північно-західні. За рахунок цього буде досить відчутне зниження температури", - пояснила синоптик.

За її словами, в Києві в нічні години температура може бути +9... +12 градусів. На заході та півночі буде трохи прохолодніше, а південних областях - тепліше. "Це вже справжнє дихання осені", - каже синоптик.

Читайте такожЧерез 20 років зими в Україні може не бути-синоптик

Починаючи з 3 вересня характер погоди може стати більш антициклональним, тобто опадів буде менше. Але, за словами фахівця, зайде холодна повітряна маса.

"У денні години температура може бути досить комфортною – до +20 градусів у центральних областях, до +17 градусів у північних областях. Але в нічні години буде вже досить прохолодно", - каже вона.

Погода в Україні у вересні

Вересень в Україні буде майже в межах кліматичної норми.

Зокрема в Укргідрометцентрі прогнозують, що середня місячна температура буде на рівні 14-18°, в Карпатах 11-12°. При цьому середня місячна температура повітря у вересні зазвичай становить 13-17°, тобто температура у вересні цього року буде близькою до кліматичної норми.

"Місячна кількість опадів очікується 34-70 мм, в Карпатах місцями 87-103 мм, що в межах кліматичної норми", - повідомили в синоптики.